24 Jun

Stadsgevoel #4 over verzet in de 50-jarige Bijlmer

Stadsgevoel #4 over verzet in de 50-jarige Bijlmer, lunch en publiek gesprek over erfgoed maken met emoties. Het evenement zoomt in op de collectieve herinnering van de verzetsbeweging Zwart Beraad en op het verzamelen van herinneringen als archiefstukken. Dezelfde dag opent Tanja Jadnanansing, Voorzitter Dagelijks Bestuur Zuidoost, de tentoonstelling 'Verzet in de 50-jarige Bijlmer'.  

lees meer »
30 Jun

Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen

De tentoonstelling 'Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen' opende in ons huis en is op dit moment te zien in OBA Banne.

30 Jun

Proosten met Daniël: ’t Welvaaren van de Bylmermeer.

Dit jaar viert de Bijlmer zijn 50e verjaardag als Amsterdamse buurt. Ter gelegenheid van de drooglegging van het Bijlmermeer in 1751 schafte dijkgraaf Daniël Hooft een kelkglas aan t. Hij liet het versieren met het wapen van de gelijknamige plaats. Die was nog klein, maar droog en klaar voor de toekomst. Boven het wapen liet hij graveren: ’t Welvaaren van de Bylmermeer.’   Tijdens Proosten met Daniël verzamelen wij glazen uit Zuidoost en omgeving. De tentoonstelling heeft inmiddels bruiklenen van Amsterdam Museum, Museum Weesp, Ajax Erfgoed,  Bedrijfshistorisch Archief ING en Stadsloket.Hier kun je zien wat we al hebben verzameld. Heb jij een speciaal glas, dat voor jou een bijzonder verhaal over de Bijlmer vertelt? Mail of bel Jules Rijssen (jules@imagineic.nl; 020 489 48 66) of spreek ons aan en voeg jouw glas toe aan deze collectie.

Lees meer »
31 Dec

Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost

De vaste opstelling Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost is dagelijks te bezoeken gedurende openingstijden op het Bijlmerplein 393.

Blijf op de hoogte