31 Dec

Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost

[Dagelijks in OBA Imagine IC] De vaste opstelling Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost is dagelijks te bezoeken gedurende openingstijden op het Bijlmerplein 393.

19 Jan

Henno’s Liefde voor de Bijlmer

Henno Eggenkamp (Bijlmermuseum Grubbehoeve) kwam in 1969 naar de Bijlmer. In het kader van 50 jaar Bijlmer verteld hij bij Imagine IC in foto’s zijn verhaal. Fotografie van onder meer: Arthur Blonk, Henno Eggenkamp, Gerrit Serné, Gerrit Hols en Madeleen Ladee.

17 Feb

In de Pocket: Chemical Beauty?

[t/m 17/2/19 in OBA Imagine IC] Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden. We tonen wat we doen bij de kapper, in de nagelstudio of voor de spiegel in de badkamer. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone, in onze broekzak! Deze ‘broekzakarchieven’ verzamelt Imagine IC in het jongerenproject ‘In de Pocket’, om zo de belevingswereld van jonge mensen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat bewaren zij op hun telefoons? En wat zegt dat over wat voor hen belangrijk is? Dit schooljaar verkennen wij het thema schoonheid. Hoe maak je je mooi? Is mooi zijn maakbaar? Hoe denk je over schoonheid? En hoe ver ga je om je ideaal te bereiken? Over deze vragen gaat de tentoonstelling ‘In de Pocket: Chemical Beauty’. De expositie verkent middels broekzakarchieven het hedendaags erfgoed: de verhalen en voorwerpen die er vandaag de dag toe doen op. Door middel van workshops met studenten van het mbo, creëren we in de tentoonstelling een collectief broekzakarchief. Naast dit collectieve broekzakarchief, geven Instagram-influencer Ashlee Janelle,  presentatrice Nienke van Dijk, en danser en poëet Gary Gravenbeek ons een kijkje in hun persoonlijke broekzakarchief. Wat bewaren zij, en hoe ver gaan zij voor schoonheid? Aan de hand van verschillende foto’s en filmpjes nemen ze de bezoekers mee in hun smartphone en leggen zij uit wat schoonheid voor hen betekent. ‘Chemical Beauty?’ is een reizende tentoonstelling die van 29 november 2018 tot en met 30 juni 2019 op verschillende locaties te zien is. De expo start in het huis van Imagine IC, en reist naar OBA Meervaart, OBA Banne en OBA de Hallen. Houd de site in de gaten voor de specifieke data. We zien je graag! Educatie: De mbo-workshop sluit aan bij het vak Burgerschap, de sociaal-maatschappelijke dimensie en de dimensie vitaal burgerschap. Beeld: Heur Haar, 2003 © Judith van IJken

31 Mar

Kempering: modern monument

Kempering: modern monument presenteert de uiteenlopende herinneringen die buurtbewoners aan deze garage bewaren. Zij vertellen hoe er in de loop van de tijd niet alleen is geparkeerd, maar ook gesport, gewerkt, gekraakt en gekerkt. Samen onderzoeken we de waarde van de parkeergarage. Wie wil haar meenemen de toekomst in? Waarom? Hoe? Zo niet als tastbaar monument van de Bijlmer, van de hele stad of het land – dan toch als monumentale herinnering?

Blijf op de hoogte