31 Jan

Tentoonstelling Ghana Thuis

De tentoonstelling Ghana Thuis is tot eind januari 2018 te zien in ons huis.

Lees meer »
28 Feb

Tentoonstelling Herdenken op Gevoel: Archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp

Op 4 oktober 2017 was het 25 jaar geleden dat een El-Al vrachtvliegtuig in Zuidoost neerstortte op de flats Groeneveen en Kruitberg. Veel mensen hebben hun emoties over deze Bijlmervliegramp ‘in een doosje gestopt’. Figuurlijk. Maar ook letterlijk. Of in een eigen archief. Imagine IC heeft zulke collecties en archieven verzameld en presenteert ze in combinatie met items uit zijn buurtarchief en bruiklenen van onder meer het Nationaal Archief, dat na 25 jaar een enkel stuk over de ramp openbaar kon maken. Wat doen de uiteenlopende aandenkens ú? Benieuwd? Wij in elk geval wel. Wat is vandaag de dag de breder gedeelde betekenis van wat 25 jaar lang werd bewaard? Hoe worden persoonlijke herinneringen als erfgoed omarmd door nieuwe generaties? Worden ze deel van een nationaal verhaal? Want hoewel de Bijlmerramp groot nieuws was, zijn er mensen blijven zitten met het gevoel dat hij te klein gehouden is. Herdenken op Gevoel verkent deze en andere emoties. De tentoonstelling brengt niets nieuws over de ramp – maar verkent zijn erfgoed. Herdenken op Gevoel: Archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp is tot 28 februari te zien in OBA Reigersbos.  

Lees meer »
31 Mar

Stadsdieren

Een tentoonstelling van het tweede jaar Bindelmeer College over dieren in de stad. Van 10 tot 15 april 2017 onderzochten vmbo leerlingen van Bindelmeer College in ‘Stadsdieren’ het dierenrijk in de eigen buurt. Hun belevingen documenteerden zij voor een tentoonstelling in maskers, dialogen en theater. Tot 31 maart te zien in OBA Reigersbos.

30 Jun

Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen

De tentoonstelling 'Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen' opende in ons huis en is op dit moment te zien in de OBA Javaplein.

31 Dec

Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost

De vaste opstelling Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost is dagelijks te bezoeken gedurende openingstijden op het Bijlmerplein 393.

Blijf op de hoogte