27 May

Publieksopening nieuwe huis

Op 27 mei opent Imagine IC de deuren van haar gezamenlijke nieuwe huis met OBA Bijlmerplein  aan Bijlmerplein 393.

Lees meer »
30 May

Verzamelbijeenkomst Hoe nationaal is het Nationaal Monument Slavernijverleden?

Het Nationaal Monument Slavernijverleden viert dit jaar zijn vijftienjarig bestaan. Vanaf de installatie in 2002 tot op heden roept het monument uiteenlopende emoties op, die gedurende de herdenkingsperiode rond 1 juli – heftig – worden geuit. Een terugkerend onderwerp is de vraag: voor wie is het monument bedoeld? Is het voor alle Nederlanders? En wordt dat ook zo door iedereen gevoeld of erkend? De vraag kan dan ook worden gesteld hoe nationaal het Nationaal Monument Slavernijverleden eigenlijk is. En wie met welke belangen en emoties deel kan nemen in de herdenking van het slavernijverleden. Datum: dinsdag 30 mei 2017 Inloop: 17.30 uur. Het gesprek start om 18.00 uur. Einde: 19.30 uur Locatie: Imagine IC, Bijlmerplein 393 (gedeelde entree met de OBA)

Lees meer »
20 Jun

Stadsgevoel 2 over emoties en erfgoed: Het Nationaal Monument Slavernijverleden

Imagine IC verkent in samenwerking met Reinwardt Academie en het NiNSEE hoe het Nationaal Monument Slavernijverleden en de herdenking van het slavernijverleden betekenis geven aan dit erfgoed. Kan het monument een vertrekpunt zijn voor inzicht in andermans emoties?

Lees meer »
30 Jun

In de Pocket in OBA Banne Buiksloot

Bezoek van 2 mei tot en met 30 juni in OBA Banne Buiksloot de interactieve installatie In de Pocket vol broekzakarchieven.

30 Jun

Tentoonstelling 40 jaar Krater

Imagine IC presenteert in samenwerking met het Bijlmer Parktheater de tentoonstelling ’40 jaar Krater’. Een expositie van verhalen en spullen over een 40-jarige traditie in Amsterdam Zuidoost: theater maken.

Lees meer »
07 Sep

Opening tentoonstelling Bijlmervliegramp

Imagine IC opent in samenwerking met OBA Bijlmerplein de tentoonstelling Bijlmervliegramp.

Blijf op de hoogte