21 Feb

Verzamelen bij de koffie! Thema II: Gebeden en gebedjes

Waar bidt u voor? Werd er vroeger meer gebeden dan nu? Deel met elkaar de rituelen van -dagelijkse- gebedjes van toen en nu! 

Lees meer »
31 Mar

Kempering: modern monument

[dagelijks t/m 31/3/19 in OBA Imagine IC] Kempering: modern monument presenteert de uiteenlopende herinneringen die buurtbewoners aan deze garage bewaren. Zij vertellen hoe er in de loop van de tijd niet alleen is geparkeerd, maar ook gesport, gewerkt, gekraakt en gekerkt. Samen onderzoeken we de waarde van de parkeergarage. Wie wil haar meenemen de toekomst in? Waarom? Hoe? Zo niet als tastbaar monument van de Bijlmer, van de hele stad of het land – dan toch als monumentale herinnering?

Lees meer »
31 Mar

Verzet in de 50-jarige Bijlmer

[dagelijks t/m 31/3/19 in OBA Imagine IC] Verzet is in de Bijlmer deel van het dagelijks leven. Van de barricades van de Bijlmerkrakers en het Zwart Beraad tot het onuitgesproken activisme van Kwaku of de inrichting van een kerk in een parkeergarage. De Bijlmer werd 50 jaar geleden ontworpen in de studio, maar veel mensen maken de buurt liever zélf. Hoe hebben we in de loop der tijd de tekentafelstad gecustomized?

Lees meer »
31 Mar

In de Pocket: Chemical Beauty?

[14/2 t/m 31/3/19 in OBA Osdorp] Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden. We tonen wat we doen bij de kapper, in de nagelstudio of voor de spiegel in de badkamer. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone, in onze broekzak! Deze ‘broekzakarchieven’ verzamelt Imagine IC in het jongerenproject ‘In de Pocket’, om zo de belevingswereld van jonge mensen zichtbaar en bespreekbaar te maken. 

Lees meer »

Blijf op de hoogte