Beschrijving: 

Imagine IC nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling Herdenken op Gevoel: Archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp op donderdag 7 september. Het programma begint vanaf 17.30 uur in ons nieuwe huis met de OBA aan het Bijlmerplein 393 in Amsterdam Zuidoost. Het openingsprogramma wordt gepresenteerd door Noraly Beyer.

Wilt u bij de opening zijn? Laat het graag weten door een mail te sturen naar info@imagineic.nl o.v.v. ‘opening Herdenken op Gevoel’.

Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat een El-Al vrachtvliegtuig in Zuidoost neerstortte op de flats Groeneveen en Kruitberg. Veel mensen hebben hun emoties over deze Bijlmervliegramp ‘in een doosje gestopt’. Figuurlijk. Maar ook letterlijk. Of in een
eigen archief. Imagine IC heeft zulke collecties en archieven verzameld en presenteert ze in combinatie met items uit zijn buurtarchief en bruiklenen van onder meer het Nationaal Archief, dat na 25 jaar een enkel stuk over de ramp openbaar kon maken.

Wat doen de uiteenlopende aandenkens ú? Benieuwd? Wij in elk geval wel. Wat is vandaag de dag de breder gedeelde betekenis van wat 25 jaar lang werd bewaard? Hoe worden persoonlijke herinneringen als erfgoed omarmd door nieuwe generaties? Worden ze deel van een nationaal verhaal? Want hoewel de Bijlmerramp groot nieuws was, zijn er mensen blijven zitten met het gevoel dat hij te klein gehouden is. Herdenken op Gevoel verkent deze en andere emoties. De tentoonstelling brengt niets nieuws over de ramp – maar verkent zijn erfgoed.

Opening Herdenken op Gevoel: Archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp
Op 7 september bij Imagine IC & OBA - Bijlmerplein 393
inloop vanaf 17.30 uur; start programma om 18.00 uur

Datum:  Thursday, 7 September, 2017 Link:  Lees meer