Queering Zuidoost

De ruimte, het groen en de belofte van de nachtegaal maakten destijds de nieuwe Bijlmermeer aantrekkelijk voor veel mensen. Ook het onpersoonlijke van het nieuwe wonen in de Bijlmer sprak mensen aan, zo ook veel homostellen. Zij wilden los komen van het benauwde bekeken worden in de binnenstad. Lang duurde hun ‘onzichtbaarheid’ echter niet: de flat Frissenstein heette al snel ‘Flikkerstein’.

Expo Queering Zuidoost
Voor Queering Zuidoost onderzocht Imagine IC met vertellers uit Zuidoost hoe dit deel van de stad aan LHBT's de ruimte bood - en biedt. Hoe zijn LHBT's door de jaren heen zichtbaar geworden? Wie hebben het beeld bepaald? Welke emancipatiebewegingen waren er? Welke rol speelde de politiek in de beeldvorming? En zijn er ook mensen 'tegen'? (Hoe) komen zij dan met LHBT's in gesprek?

In Queering Zuidoost wordt door het delen van verhalen, herinneringen, emoties en archieven de betekenis van LHBT's in het stadsdeel zichtbaar gemaakt. Maar het verhaal is niet af. Voeg uw eigen verhalen toe. Deel de krantenknipsels, foto’s, posters, buttons en herinneringen en zoek met ons en anderen naar de actuele betekenissen, verhalen, herinneringen, emoties en archieven van LHBT's en mensen die vanuit hun werk met seksuele diversiteit te maken hebben.

Te zien tot 31 augustus bij Imagine IC (Frankemaheerd 2, 1e verdieping).

Delen

Alles over dit project

Urban Rainbow: mooie samenkomst van LHBT's
Queering Zuidoost

Dagelijks Leven

Urban Rainbow: mooie samenkomst van LHBT’s

“Superdiversiteit, nu ook in Nederland!”
Queering Zuidoost

Publiek gesprek

“Superdiversiteit, nu ook in Nederland!”