Op zaterdag 19 mei vierden wij de komst van de Fanti-kano bij OBA Imagine IC. In december van het vorige jaar verkenden het Tropenmuseum en Imagine IC al de waardering en betekenis van deze kano.

Fanti-kano
Waar en wanneer voel je je thuis? Welke rol spelen objecten en tradities voor jou bij het maken van een thuis? De Fanti kano uit de collectie van het Tropenmuseum gaf Stephanie Quaye het Ghana Thuis-gevoel. Met die kano is Amsterdam voor haar meer thuis. Nu staat hij hier en door middel van de kano willen we het gesprek over het thuisgevoel voortzetten en verder verdiepen. Erfgoed is tenslotte hetgeen wat we samen uitkiezen omdat het verwijst naar een verleden dat we naar de toekomst mee willen nemen.

Gespreksstof
In Gespreksstof #2 deelden Stephanie Quaye en vele anderen in de vorm van verhalen, livemuziek en voordrachten wat de aanwezigheid van de Fanti-kano in Zuidoost voor hen betekent of kan betekenen. Wat gebeurt er als je zo dichtbij de kano staat? En je hem bijna kunt aanraken?

Extra feestelijk randje
Met de komst van de kano stonden we ook stil bij 1 jaar OBA Imagine IC. Een jaar waarin wij vanuit ons gezamenlijk huis samen de verhalen van de buurt, zijn herinneringen, boeken en beelden, vertellen en deelden.

Praktische informatie
14:30 inloop met hapje en drankje
16:30 einde programma
Locatie: OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393

Meld je aan via info@imagineic.nl. o.v.v. 'Gespreksstof #2 Ghana Thuis'. En blijf op de hoogte van de laatste updates via het Facebook evenement.

(foto: Akwasi en Amartey in gesprek tijdens Gespreksstof december 2017, Les Adu in opdracht van Imagine IC)