Imagine IC zoekt een collega voor de ontwikkeling en uitvoering van onze erfgoed-educatieve programma’s. De focus ligt op het voortgezet en het mbo-onderwijs. Wij betrekken leerlingen actief bij het maken van collecties en tentoonstellingen en bevorderen inzicht in hoe en door wie erfgoed wordt gemaakt. De gezochte collega is een creatieve denker én doener en een gesprekspartner voor zowel leerlingen als docenten en collega’s in het erfgoedveld.

Taakomschrijving
• Ontwikkeling en conceptualisering: het maken van erfgoed-educatieve programma’s bij verzamel- en tentoonstellingsprojecten; de formulering van plannen, (bijdrage aan) fondsenwerving en rapportage; onderhoud en uitbreiding van het netwerk aan docenten en scholen; sales
• Realisatie: uitvoering (planning, productie en evaluatie) van verzamellessen, workshops en werkweken voor het vo (i.h.b. vmbo) en het mbo; opzet van (reizende) exposities als resultaat hiervan; (bijdrage aan de) realisatie van de tours van de exposities; budgetbeheer; after-sales

Profiel
• Je hebt aantoonbare ervaring met erfgoededucatie of cultuureducatie.
• Je hebt aantoonbare belangstelling voor project- en productontwikkeling.
• Je hebt aantoonbare kennis van of belangstelling voor erfgoedtheorie.
• Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.
• Je beheerst goed Nederlands, bent communicatief vaardig, zelfstandig en collegiaal.

Aanbod
Imagine IC biedt een informele werkplek en afwisselend werk. Je collega’s zijn relatief jong en betrokken bij hun werk en omgeving. De aanstelling is in aanzet voor 16 uur per week, in principe te verdelen over twee of drie dagen tussen de dinsdag en de vrijdag. Zij is in eerste instantie voor een half jaar, met uitzicht op verlenging. Het richtsalaris is 1.000 euro bruto per maand bij 16 uur.

Reactie
Heb je er zin in om onze collega te worden? Herken je je in het profiel en past ons aanbod jou? Dan ontvangen wij graag vóór 1 maart 2017 je motivatie en cv op mo@imagineic.nl. Op 13 en 23 februari as. kun je over deze functie telefonisch contact opnemen met Marlous Willemsen, directeur van Imagine IC, via 020-4894866. Wil je op een andere dag overleggen? Meld dit dan aan Mo; dan zoeken we een moment.