Het Nationaal Monument Slavernijverleden viert dit jaar zijn vijftienjarig bestaan. Vanaf de installatie in 2002 tot op heden roept het monument uiteenlopende emoties op, die gedurende de herdenkingsperiode rond 1 juli – heftig – worden geuit. Een terugkerend onderwerp is de vraag: voor wie is het monument bedoeld? Is het voor alle Nederlanders? En wordt dat ook zo door iedereen gevoeld of erkend? De vraag kan dan ook worden gesteld hoe nationaal het Nationaal Monument Slavernijverleden eigenlijk is. En wie met welke belangen en emoties deel kan nemen in de herdenking van het slavernijverleden.

In een rondetafelgesprek willen wij met u allemaal praten over wat het monument voor u betekent. Wij zijn benieuwd naar uw persoonlijke verhalen en gevoelens, of de spullen waarmee u herinneringen bewaart aan de afgelopen herdenkingen. Wij nodigen u tevens uit om andere belangstellenden mee te nemen, óók als zij nooit een herdenking hebben bijgewoond. Of andere gevoelens koesteren voor het monument dan uzelf.

Datum: dinsdag 30 mei 2017
Inloop: 17.30 uur. Het gesprek start om 18.00 uur.
Einde: 19.30 uur
Locatie: Imagine IC, Bijlmerplein 393 (gedeelde entree met de OBA)

Een klein hapje wordt geserveerd. Toegang is gratis. Aanmelden kan via: jules@imagineic.nl.

Deze verzamelbijeenkomst wordt gefilmd ten behoeve van het archief. Mocht u dit als bezwaarlijk ervaren, dan vernemen wij het graag vooraf. Wij hopen u te mogen verwelkomen op de 30ste.

Met vriendelijke groet,

Mede namens onze partners NiNSEE en de Reinwardt Academie,
Nancy Jouwe en Jules Rijssen