Op 24 januari organiseert Imagine IC zijn eerste verzamelbijeenkomst van het nieuwe jaar voor het buurtarchief Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost. Deze bijeenkomst organiseren wij samen met Vanessa Vroon-Najem als aftrap voor haar tentoonstelling Trouwen voor Allah, die in november te zien zal zijn bij Imagine IC/OBA Bijlmer in ons nieuwe gezamenlijke huis.

De tentoonstelling Trouwen voor Allah wordt een audiovisuele tentoonstelling over de zoektocht naar een partner en (islamitisch) trouwen, door de bril van bekeerde moslim(a)s. Wij hopen deze verhalen te illustreren met persoonlijke voorwerpen van bekeerde moslims zoals bijvoorbeeld foto's, shahada-verklaring, huwelijksakte, uitnodigingen, enzovoort.

Tijdens de bijeenkomst gaan wij graag met moslims en niet-moslims uit Zuidoost in gesprek over de plaats van de moskee en islam in deze buurt, hoe het is om hier moslim te zijn en je te bekeren tot de islam. Is er bijvoorbeeld begeleiding voor nieuwe moslims?

Wij nodigen eenieder die zich verbonden voelt met dit onderwerp uit om hun persoonlijke verhalen, emoties, herinneringen en spullen met ons te delen op onze tijdelijke locatie OBA Reigersbos.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u dan aan via jules@imagineic.nl.

Verzamelbijeenkomst Moslim worden - Moslim zijn in Zuidoost
Datum: dinsdag 24 januari 2017
Tijd: inloop 17.30 uur, aanvang 18.00 tot circa 19. 30 uur
Locatie: OBA Reigersbos

Een klein hapje wordt geserveerd.

Deze verzamelbijeenkomst van Imagine IC wordt filmisch vastgelegd ten behoeve van het archief én de tentoonstelling Trouwen voor Allah. Mocht u dit als bezwaarlijk ervaren, dan vernemen wij het uiteraard.

Wij hopen u te mogen begroeten en vernemen graag van u.