50 jaar geleden, op 1 augustus 1966, werd de gemeente Weesperkarspel opgeheven en werd haar grondgebied verdeeld onder de gemeenten Weesp, ’s-Graveland, Naarden en Amsterdam.  Hiermee kwam het dorp Driemond te liggen in Amsterdam. Dit proces liep niet zonder slag of stoot. In eerste instantie werd het dorp slechts voor 12 jaar aan Gemeente Amsterdam toegewezen. Wie herinnert zich nog de spandoeken met de tekst ‘Amsterdam heeft de buit, maar over 12 jaar gaat zij eruit'. In 1978 werd het dorp definitief ingelijfd door Amsterdam en vanaf 1987 vormt het samen met de gebieden Bijlmermeer en Gaasperdam het stadsdeel Zuidoost.

Op 29 november organiseert Imagine IC in samenwerking met de Dorpsraad een participatiebijeenkomst over dit onderwerp. Wij zijn benieuwd naar de verhalen en emoties die er waren en misschien nog zijn over deze gebeurtenis. Wie kwam er in actie? Welke argumenten gebruikten de actievoerders? Welke rol speelde de Dorpsraad in de afgelopen periode? Hoe kijken inwoners nu terug op de afgelopen jaren? Graag halen wij samen met u verhalen, emoties en herinneringen op aan de afgelopen 50 jaar. Heeft u nog foto’s, affiches, pamfletten, posters, spandoeken, oude nummers van de Dorpskrant of andere spullen bewaard? Neem ze dan mee. Bekijk het bericht over de bijeenkomst in Dorpskrant Driemond.

Datum: dinsdag 29 november 2016
Tijd: inloop 18.30 uur, aanvang 19.00 tot 20.30 uur
Locatie: MatchZO, Stammerlandweg 10

De participatiebijeenkomsten van Imagine IC  worden op video vastgelegd voor het buurtarchief. Wij horen graag of u er de 29ste bij kunt zijn en neem gerust buren en vrienden mee.