Imagine IC pioniert in het erfgoed van actueel samen leven. Wij verkennen en verzamelen verhalen van het dagelijks leven van nu en focussen daarbij op de samenleving die jongeren -die hier zijn en hier komen, samen maken. Imagine IC wil met het immateriële erfgoed van eigentijdse gewoontes, van nieuwe sociale patronen, bijdragen aan een inclusieve opvatting van erfgoed, van geschiedenis, identiteit en toekomst.

Bij ons zijn jongeren kenners van de stad van nu en curatoren van het erfgoed van hun eigen super-diverse tijd. Samen met deze jongeren, documenteert Imagine IC in digitale beeld- en geluidsproducties verhalen van het leven in de grote stad. Deze presenteren wij in exposities, online, en bespreken we in verschillende educatie- en gespreksprogramma’s.

Bekijk onder cases onze uiteenlopende projecten en bijbehorende activiteiten. Onder verkenningen staan verschillende verslagen van gespreksprogramma’s en uitwisselingen die Imagine IC georganiseerd heeft. Wil je zelf graag een bijdrage leveren kijk dan onder doe mee.