Op zaterdag 25 november is de aftrap van de 50ste verjaardag van de Bijlmermeer. De OBA en Imagine IC organiseren die dag een literair evenement met drie schrijvers uit Bijlmer die recent  gepubliceerd hebben. Zij komen aan het woord onder begeleiding van een gespreksleider.

Waterjager door Chris Polanen (2017)
Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te bewaren.

Wees onzichtbaar door Murak Isik (2017)
Wees onzichtbaar van is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De betonnen droom door Daan Dekkers (2016)
In De betonnen droom gaat Daan Dekker op zoek naar het verhaal van een mysterieuze en eigenzinnige stedenbouwkundige die ten zuidoosten van Amsterdam zijn droom hoopte te realiseren: een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders. Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door de weerbarstige realiteit.

Praktische informatie
Locatie: OBA ImagineIC, Bijlmerplein 393
Tijd: 15:00 uur
Toegang voor OBA-leden €2,50 / anders €5,-