Educatie voor het mbo

Wij heten studenten van het mbo van harte welkom bij Imagine IC!

Wil je jouw studenten erfgoed op een andere manier laten beleven? Imagine IC biedt educatieve programma’s aan waar studenten erfgoed onderzoeken. Wat is erfgoed? Wat betekent erfgoed voor henzelf? Welke plaats neemt erfgoed in binnen hun eigen belevingswereld? De tentoonstellingen in huis maar ook andere thema’s bieden een kader om dit met hen te onderzoeken.

Boek één van onderstaande programma's! 


Herdenken op gevoel: 25 jaar Bijlmervliegramp
Te volgen van september 2017 t/m februari 2018


In dit educatieve programma verkennen studenten het erfgoed van de Bijlmervliegramp. In de nieuwe tentoonstelling Herdenken op Gevoel wordt over deze ramp verteld. Deze tentoonstelling toont geen nieuwe informatie over de ramp maar toont persoonlijke verhalen en voorwerpen van de mensen die hierbij betrokken waren.

Samen met de studenten onderzoeken wij deze bijzondere verzameling. De verhalen en voorwerpen laten hen erfgoed op een andere manier beleven en kan ze doen inzien dat zij zelf ook een plaats innemen binnen het erfgoed van nu.

Het mbo-programma is ontwikkeld bij het vak Burgerschap. Het sluit aan bij de sociaal-maatschappelijke dimensie, o.a. bij het accepteren van verschillen en culturele diversiteit. Tijdens het programma worden leerlingen uitgedaagd om zich kritisch te verhouden tot cultureel erfgoed.
 

Praktische informatie

Dit educatief programma is te volgen op verschillende locaties:

Van september 2017 t/m november 2017 bij:
Imagine IC
Bijlmerplein 393
1102 DK Amsterdam

Van december 2017 t/m februari 2018 bij:
OBA Reigersbos
Rossumplein 1
1106 AX Amsterdam

Duur:
75 minuten

Kosten:  
60 euro per groep van 15 studenten
70 euro per groep van 20 studenten
Wij accepteren de MBO-Card 

Klik hier om de docentenhandleiding te downloaden.

Boek nu dit educatief programma door contact op te nemen met de afdeling educatie. Dit kan door te bellen naar 020-4894866 of stuur een email naar educatie@imagineic.nl. Je mag ook altijd contact met ons opnemen voor vragen en verdere informatie.Chemical Youth

In het voorjaar van 2018 bieden wij een nieuwe workshop aan voor het mbo!

In deze workshop verkennen studenten welke aspecten van schoonheid voor hen van belang zijn en hoe zij denken over het gebruik van chemische producten om deze schoonheidsidealen te bereiken? Hoe verzamelen zij deze informatie en behoort dit tot het erfgoed van nu? 

Deze workshop is nog in ontwikkeling! Heb je vragen en/of wil je voor deze workshop met ons samenwerken? Neem dan contact op met de afdeling educatie. Dit kan door te bellen naar 020-4894866 of stuur een email naar educatie@imagineic.nl.


Praktische informatie

Dit educatief programma is vanaf het voorjaar van 2018 te volgen bij Imagine IC. Houdt de website in de gaten voor verdere informatie!

Locatie:
Imagine IC 
Bijlmerplein 393
1102 DK Amsterdam

 Tot snel bij Imagine IC!