Op zaterdag 17 februari om 14:30 uur programmeert Imagine IC in de OBA Javaplein ‘Geloof, hoop en liefde’. Dit literaire programma vindt plaats bij de expositie ‘Trouwen voor Allah’. Kom kijken en horen hoe moslims met verschillende achtergronden en overtuigingen het geloof beleven en een levenspartner zoeken. Moslim of niet – praat mee en deel je ervaringen en emoties over geloof, hoop en liefde. Niemand minder dan Fatima Elatik, oud-stadsdeelvoorzitter in Oost en zoals ze zichzelf omschrijft; ‘een Amsterdamse met een grote mond’, zal het programma hosten.

Laat je verrassen
Woordkunstenaar Atta de Tolk, vlogster Selma Omari en mensenrechtenactivist Nawal Mustafa zullen inspirerende en interessante literaire passages voordragen als opmaat voor gesprek. We nodigen alle deelnemers van harte uit om ook zelf de microfoon te pakken en een favoriete scene aan te reiken over het thema als gespreksstof. Laat je verrassen door de literaire keuzes die de sprekers met ons zullen delen. Zie hier het volledige programma.

Literair erfgoed?
Deze middag gaan we dieper in op welke betekenissen het literaire werk kan hebben. Wat betekenen de voorgedragen stukken voor de deelnemers en het publiek? De Koran is al eeuwen een inspiratiebron die van generatie op generatie wordt overgedragen. Zijn er ook andere literaire werken die nu van belang zijn en die we gezamenlijk als erfgoed willen meenemen naar de toekomst?

Gespreksstof
Het programma is een aflevering in de reeks Gespreksstof. Hierin geven we bij een hapje en een drankje samen meer betekenis aan het dagelijks leven. Gespreksstof is een label van Imagine IC in samenwerking met de OBA. Imagine IC is een mix van een museum en een archief in de buurt. Imagine IC en de OBA delen een gezamenlijk huis in de Bijlmer en programmeren samen in de hele stad. ‘Trouwen voor Allah’ ging eerder deze winter open in de Bijlmer en werd door Imagine IC gemaakt in samenwerking met Vanessa Vroon-Najem en Wendy van Wilgenburg.

Doe mee!
Meedoen? Meeluisteren? Meld je aan via Chaima@imagineic.nl Geef daarbij aan of je zelf een stuk wilt voordragen.

 

Praktische informatie
Op: 17 februari 2018 

Tijd: 14.30 uur (inloop met hapje en drankje)

Locatie: OBA Javaplein, Javaplein 2

Toegang: 5 euro

Aanmelden: Chaima@imagineic.nl o.v.v. ‘Geloof, hoop en liefde’. 

Programma
14.30 uur: inloop met een hapje en een drankje


15.00 uur: introductie, voordrachten en publieksgesprek


16.30 uur: einde programma