'In de Pocket: Chemical Beauty?'
Nieuw educatief programma voor het mbo!
Te volgen vanaf november 2018 t/m eind juni 2019

 

In de Pocket: Chemical Beauty?

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden. We tonen wat we doen bij de kapper, in de nagelstudio of voor de spiegel in de badkamer. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone, in onze broekzak! Deze ‘broekzakarchieven’ verzamelt Imagine IC in het jongerenproject ‘In de Pocket’, om zo de belevingswereld van jonge mensen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat bewaren zij op hun telefoons? En wat zegt dat over wat voor hen belangrijk is? Dit schooljaar verkennen wij het thema schoonheid.

Hoe maak je je mooi? Is mooi zijn maakbaar? Hoe denk je over schoonheid? En hoe ver ga je om je ideaal te bereiken? Over deze vragen gaat de tentoonstelling ‘In de Pocket: Chemical Beauty’. De expositie verkent middels broekzakarchieven het hedendaags erfgoed: de verhalen en voorwerpen die er vandaag de dag toe doen op. Door middel van workshops met studenten van het mbo, creëren we in de tentoonstelling een collectief broekzakarchief.

Naast dit collectieve broekzakarchief, geven Instagram-influencer Ashlee Janelle,  presentatrice Nienke van Dijk, en danser en poëet Gary Gravenbeek ons een kijkje in hun persoonlijke broekzakarchief. Wat bewaren zij, en hoe ver gaan zij voor schoonheid? Aan de hand van verschillende foto’s en filmpjes nemen ze de bezoekers mee in hun smartphone en leggen zij uit wat schoonheid voor hen betekent.

‘Chemical Beauty?’ is een reizende tentoonstelling die van 29 november 2018 tot en met 30 juni 2019 op verschillende locaties te zien is:

OBA Bijlmerplein Imagine IC 29.11.2018 – 13.2.2019
OBA Osdorp  14.2.2019 – 29.3.2019
OBA Banne 30.3.2019 – 28.4.2019
OBA De Hallen 29.4.2019 – 30.6.2019

#chemicalbeauty

 

 

 

Aansluiting met het mbo onderwijs: De workshop 'Chemical Beauty?'
De mbo-workshop sluit aan bij het vak Burgerschap, de sociaal-maatschappelijke dimensie en de dimensie vitaal burgerschap.

  

Praktische informatie

Duur: 2 uur

Wij accepteren de MBO-Card

Heeft u vragen en/of interesse? Neem dan contact op met de afdeling educatie. Dit kan per telefoon: 020 489 48 66 of per
email: educatie@imagineic.nl.