Educatief programma Herdenken op gevoel: 25 jaar Bijlmervliegramp


Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat een vliegtuig in Amsterdam Zuidoost neerstortte op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Voor Imagine IC is dit reden voor ‘Herdenken op gevoel’, een participatief samengestelde, reizende expositie met een begeleidend activiteitenprogramma. Ook wordt er een educatief programma aangeboden voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten.
In dit educatieve programma verkennen jongeren het erfgoed van de Bijlmervliegramp. Uitgangspunt vormen persoonlijke archieven – herinneringen, verhalen, voorwerpen – van betrokkenen en de emoties die deze archieven oproepen. Ze zijn aanleiding om met leerlingen en studenten in gesprek te gaan over de betekenis van dit erfgoed, voor betrokkenen, maar ook voor henzelf.

Het mbo-programma is ontwikkeld bij het vak ‘Burgerschap’. Het sluit aan bij de sociaal-maatschappelijke dimensie, o.a. bij het “accepteren van verschillen en culturele diversiteit”. Tijdens het programma worden leerlingen uitgedaagd om zich kritisch te verhouden tot cultureel erfgoed.

 

Praktische informatie

Het educatieve programma is van september t/m november 2017 te volgen bij Imagine IC op Bijlmerplein 393.
Van december 2017 t/m februari 2018 is het programma te volgen op locatie OBA Reigersbos.
Duur:  75 minuten
Kosten: 60 euro per groep van 15 leerlingen/ 70 euro per groep van 20 leerlngen(we accepteren CJP-Pas en MBO-Card)

Voor meer informatie, boekingen of het aanvragen van een docentenhandleiding, e-mail naar educatie@imagineic.nl