Imagine IC is een museum én een archief. In het hart van de Bijlmer wonen we met de OBA samen in een groots en spiksplinternieuw huis. Hier staat onze Vitrine van Zuidoost. Vanuit Zuidoost update Imagine IC de stedelijke collecties. Want de onderwerpen, objecten, verhalen en emoties uit óns centrum van Amsterdam zijn van betekenis voor de héle stad. Tijdens museumnacht kan je bij ons verschillende tentoonstellingen bekijken en meedoen aan events. Zo is ons buurtarchief op dit moment uitgebreid met een tentoonstelling vol persoonlijke herinneringen en aandenkens aan de Bijlmervliegramp. Ook beleef je bij ons tijdens de Museumn8 actuele Ghanese cultuur en Amsterdamse moslimhuwelijken. Verder kan je de hele avond genieten van de sounds van DJ Charro en Ghanese streetbites. Imagine IC: Erfgoed up to date!

Tentoonstellingen

Tijdens de Museumnacht kan je bij Imagine IC drie tijdelijke tentoonstellingen bekijken en een bezoek brengen aan de vaste collectie Bijlmer Meer: Vitrine van Zuidoost. Bij de tijdelijke tentoonstelling Herdenken op gevoel organiseren wij tijdens Museumnacht ook een rondleiding.

Tentoonstelling over de actuele Ghanese cultuur
Bezoek de expositie van actuele Ghanese cultuur uit het Tropenmuseum én uit het dagelijks leven van Amsterdam Zuidoost.

Tentoonstelling Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen
Deze tentoonstelling vertelt verhalen van mensen die kiezen voor de islam. Net als iedereen zoeken zij een partner voor het leven – met wie zíj dan vaak een huwelijk sluiten in een moslimtraditie.

Tentoonstelling Herdenken op gevoel - archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp (met rondleiding)
In de tentoonstelling Herdenken op Gevoel presenteert Imagine IC geen nieuwe informatie over de ramp, maar persoonlijke verhalen en voorwerpen van getroffenen en betrokkenen. Kom tijdens de Museumnacht langs en krijg een rondleiding van de makers van de tentoonstelling. Zij maken je wegwijs in deze expositie We willen ook weten: hoe raakt de Bijlmervliegramp jou?

Bijlmer Meer: Vitrine van Zuidoost
Neem ook een kijkje bij onze vaste collectie, Bijlmer Meer: Vitrine van Zuidoost. De Bijlmer is altijd anders dan je denkt! Bekijk het buurtarchief eens tijdens de nacht!

Evenementen

Tijdens de Museumnacht kun je bij Imagine IC meewerken aan het allergrootste broekzakarchief van Amsterdam! Wij verzamelen foto’s, films, vlogs, chats en meer over de nieuwste culturele trends die jongeren Amsterdam te bieden hebben. Kom in de Museumnacht langs en deel met ons de files in jouw eigen broekzakarchief. Je broekzakarchief is het privé-archief in je broekzak (of handtas), gemaakt met je smartphone en toegankelijk via je smartphone. In de N8 zoomt Imagine IC met jou graag in op je files over actuele beautytrends en over eigentijdse huwelijksrituelen. Rond deze thema’s organiseren wij tijdens de Museumnacht onderstaande events: 

Event: Trend-talk Chemical Beauty?
Chemical Beauty? is een broekzakarchief in aanbouw: wij zijn op zoek naar de foto’s, films, vlogs en conversaties die jij volgt en bewaart via je telefoon. Ga tijdens deze trendtalk in gesprek met nagelstylisten, beautyvloggers en andere beautyexperts over actuele beautytrends en stel een broekzakarchiefcollectie samen vol nagel- en beautyitems uit je telefoon. Straight? Bleek? Natural? Fake? Chemical – ben je voor of tegen?

Event: Gel it!
Laat een bijzondere nagel zetten door een van de beste nagelstudio’s van Amsterdam Zuidoost!

Event: Sneakpeak van de documentaire Trouwen voor Allah
Verdiep je, bij thee en koekjes, in het geloof en de liefde waar de Amsterdammers in deze documentaire voor gaan en voor staan. Maak met makers Wendy van Wilgenburg en Vanessa Vroon-Najem een moslimhuwelijkswoordenboek.

Event: Henna en 'Men'na (v/m)
Laat je hand versieren met henna, voor vrouwen en mannen!

 

 Koop hier je ticket voor Museumnacht 2017!