Bijeenkomsten


In grotere en kleinere bijeenkomsten praten deelnemers van Bijlmer Meer over hun dagelijks leven. Over tradities die van ver zijn meegenomen of ter plaatse zijn geboren. Over gewoontes en geluiden. Over hoe het vroeger was en nu.

 

Herdenken op gevoel: 25 jaar Bijlmervliegramp

Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat een El Al vliegtuig zich in de flats Groeneveen en Kruitberg boorde.  Reden voor Imagine IC om dit jaar Herdenken op Gevoel te organiseren, een participatief samengestelde, reizende expositie en een begeleidend activiteiten- en educatief programma, te zien en te doen op drie vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Herdenken op Gevoel onderzoekt en presenteert wie zich aan Het Groeiend Monument hebben gehecht, met welke verhalen en emoties, en wie juist niet? Hoe dragen deze emoties bij aan identificatie, empathie en actuele invullingen van herdenken in de toekomst?

De expositie en de events worden voorbereid in verzamelbijeenkomsten waarbij de verhalen die reeds verteld worden over de Bijlmerramp in het buurtarchief Bijlmer Meer Vitrine van Zuidoost, verder aangevuld zullen worden. In april zijn we gestart met het verzamelen van verhalen. Houdt onze nieuwsbrief en website in de gaten voor verdere aankondigingen.

Mocht u een verhaal, herinnering of archiefstuk met ons willen delen over dit onderwerp neem dan contact op met onze collega Jules Rijssen - jules@imagineic.nl

 

Eerdere bijeenkomsten gingen over:

> Herinnering aan de oorlog

> Gender diversiteit en veiligheid

> Herdenken van het slavernij verleden

> Het Buurttheater in Zuidoost

> van Weesperkarspel naar Amsterdam

> 40 jaar Onafhankelijkheid Suriname i.s.m. Tropenmuseum - Beluister vanaf minuut 19.40 naar een interview met participatiemedewerker Jules Rijssen

> Zwarte Piet

> Stad en taal

> Zwart Beraad

> Samen koken

> Buiten Spelen


Uw spullen en verhalen

De archiefcollectie Bijlmer Meer is bedoeld als een plek waar veel meer van uw spullen ook veel meer van uw verhalen vertellen.
Denk aan foto's, video’s of geluidsopnames. Stencils en flyers. Archieven en andere documenten van uw winkel, stichting of actiecomité. Briefwisselingen of dagboeken.

Wilt u mee-verzamelen, neem dan contact met ons op info@imagineic.nl of loop langs bij onze tentoonstelling en spreek onze gasvrouw Marilou aan.