Op 9 november openen wij de tentoonstelling "Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen'.

De tentoonstelling vertelt verhalen van mensen uit Zuidoost en heel Amsterdam die kiezen voor de islam. Hoe vind je als bekeerde moslim een partner en hoe trouw je dan? Wat als je al een relatie hebt en je dan bekeert? Een diverse groep mannen en vrouwen gaat openhartig in op deze vragen. Wat doen de rituelen, de geuren en de geluiden van het huwelijk dat ze zijn aangegaan hen? Wat hebben ze ervan bewaard? Veel meer dan tastbare aandenkens lijkt de dag van hun leven te zijn opgeslagen in hun hoofd en hun hart: in herinneringen, geuren, geluiden en woorden.

Tijdens de opening hebben we een aflevering van Gespreksstof. Hierin gaan we samen met de makers, antropoloog Vanessa Vroon-Najem en documentairemaker Wendy van Wilgenburg, en deelnemers nader in op het thema van de tentoonstelling.

Inloop 17.30
Start programma 18.00
Locatie: Imagine IC en OBA, Bijlmerplein 393

Alvast aanmelden voor de opening kan! Mail naar info@imagineic.nl o.v.v. Opening 9 november Trouwen Voor Allah

De tentoonstelling maakt deel uit van een project van antropoloog Vanessa Vroon-Najem en Wendy van Wilgenburg. Zij maakten in dit kader ook een gelijknamige documentaire die vanaf november te zien zal zijn op verschillende locaties.

(Photo: Beeldfragment uit documentaire Trouwen voor Allah - persoonlijke verhalen van bekeerlingen door Wendy van Wilgenburg)