23 Jun

Save the date Opening: Saya en koto: lagen van stof en van tijd

[De opening van Saya en koto: lagen van stof en van tijd is vrij te bezoeken op 23 juni 2019 vanaf 14.00 uur] Op zondag 23 juni 2019 openen we Saya en koto: lagen van stof en van tijd feestlijk onder het genot van een hapje en drankje, een modeshow en een Gespreksstof. 

Lees meer »
30 Jun

In de Pocket: Chemical Beauty?

[dagelijks t/m 30/6/19 in OBA de Hallen]  Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden. We tonen wat we doen bij de kapper, in de nagelstudio of voor de spiegel in de badkamer. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone, in onze broekzak! Deze ‘broekzakarchieven’ verzamelt Imagine IC in het jongerenproject ‘In de Pocket’, om zo de belevingswereld van jonge mensen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat bewaren zij op hun telefoons? En wat zegt dat over wat voor hen belangrijk is? Dit schooljaar verkennen wij het thema schoonheid.

Lees meer »
14 Sep

Gefeliciteerd, lieve OBA

[dagelijks t/m 14 september 2019 in OBA Imagine IC] De OBA is dit jaar 100! En bovendien al 50 jaar actief in Zuidoost. Vanaf 1969 reed de bibliotheekbus door de nieuwbouw van de Bijlmermeer en naar het nabijgelegen Driemond. Een vaste vestiging volgde in 1970, in het zogenaamde aanloopcentrum, op de plek van de huidige Vogeltjeswei. Deze bieb vond een formule uit die nog steeds uitstekend werkt: ze stond niet op zichzelf, maar was deel van een cultureel centrum, het Bijlmerhuis. In het hart van de buurt werken de OBA en Imagine IC nu samen aan een eigentijds Bijlmerhuis. Een huis met een lange geschiedenis – die Imagine IC vertelt als verjaardagscadeau voor de OBA. Lang zal ze leven!

Lees meer »
27 Sep

Imagine IC 20 jaar: Feest!

Een verjaardagsfeest vol lekkernijen en verrassende performances rond de opening van de vernieuwde vaste Vitrine van Zuidoost. Een terugblik op 20 jaar Imagine IC met de hele buurt, alle partners en (toekomstige) vrienden. Kom ook!

11 Nov

Imagine IC 20 jaar: jubileumseminar

We gaan praten over luisteren en het belang daarvan in participatief erfgoedwerk en een democratische samenleving. Met onder anderen Leah Bassel (VK, The Politics of Listening, Possibilities and Challenges for Democratic Life). Het wordt een dag vol dromen en twijfels, ervaringen en expertise en een spannend workshopaanbod. Kom en oefen actief je luistervaardigheid! Binnenkort meer informatie over het reserveren van kaarten.

31 Dec

Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost

[doorlopend, in OBA Imagine IC] In het buurtarchief Bijlmer Meer brengen mensen die wonen en werken in Zuidoost een verzameling bijeen over hun dagelijks leven. Samen leggen we oude en nieuwe tijdslagen van de buurt bloot. We vertellen niet alleen hoe het hier vroeger was, maar presenteren ook bijzonder gewone dingen en herinneringen anno nu. Deze Vitrine van Zuidoost vertelt verhalen die je kent en herkent – en meer. Ze gaan over vogels, bewonersacties, de Bijlmerramp, het slavernijverleden of de HEMA. Hoe? Kies een archiefstuk of een object dat je opvalt. Of trek een lade open. Jouw verhaal begint waar jij wilt. Van daaruit kun je de zwarte stippellijnen volgen. Gaat het zoals je dacht?Of kan de buurt je verrassen?

Lees meer »

Blijf op de hoogte