Educatie bij Imagine IC staat in het teken van erfgoedtalent ontwikkelen: jongeren bewust maken van hun eigen plek in het collectief, en van het belang om die plek actief in te nemen. Veel jongeren zijn zich niet bewust van de betekenis van hun stem. En zo wordt die niet gehoord. Maar zonder hun verhaal zijn ‘we’ niet compleet. 

Imagine IC werkt zoveel mogelijk samen met het onderwijs en maatschappelijke instellingen om educatieve producten te laten aansluiten bij uw wensen. Sinds 2012 bieden wij in verschillende vormen lesprogramma's aan voor uiteenlopende doelgroepen; van voortgezet onderwijs-klassen en mbo-studenten tot master-studenten van bijvoorbeeld Publieksgeschiedenis aan de UvA. Onze educatieprogramma's zijn ook geschikt voor welzijnsorganisaties, jongerencentra, productiehuizen en volwasseneneducatie.

Hieronder kunt u ons educatief aanbod inzien. Voor vragen, verdere informatie en voor programma's op maat kunt u contact  opnemen via educatie@imagineic.nl of bellen met 020-4894866.

 

 
Voortgezet onderwijs MBO
   
HBO en WO Op maat

 

Ons educatief aanbod is ook te vinden in onze brochure voor het schooljaar 2018 - 2019. Wilt u de brochure ontvangen? Stuur dan een mail naar educatie@imagineic.nl met uw adresgegevens. 

Tot snel bij Imagine IC!


Mede mogelijk gemaakt door:
    


 

Bijdragen Erfgoedwijsheid & sponsoring individuele klassen:

 

In Amsterdam hebben niet alle scholen even veel geld. Bij Imagine IC ondervinden wij dat al jaren: docenten, maar ook jongerenbegeleiders in buurthuizen, willen bij ons met een groep komen voor een les of workshop in erfgoedwijsheid, maar kunnen dat niet betalen. En wij ook niet. Daarom hebben we onlangs een aantal bedrijven waar we veel mee werken, gevraagd om een bijdrage aan de realisatie van onze missie: als erfgoed staat voor wie wij samen zijn en willen zijn, moet daarin iedereen een stem hebben!

Tot nu toe hebben we al een aantal lesgroepen kunnen laten komen met dank aan de sponsoring door VBVB ICT, Avant Verzekeringen, Höcker Advocaten en onze boekhouder, Frank Hendriks Administratiekantoor.

Wij zeggen hen, mede namens de scholen, heel hartelijk dank. Wilt u ook bijdragen? Of eerst meer weten? Klik hier.